[ X ]
Important27 Aprilie 2018 16:00

Andrei Munteanu va contesta în instanţă neînregistrarea sa în calitate de candidat la Primăria capitalei 

Candidatul Partidului Societății Progresiste din Moldova, Andrei Munteanu, a cărui cerere de înregistrare la alegeri nu a fost acceptată de membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, va contesta în judecată decizia respectivă.

Contactat de reporterul www.curentul.md, Andrei Munteanu a declarat că atât el, cât și formațiunea politică pe care o reprezintă, intenționează de acum încolo să se manifeste mai activ în politica moldovenească.

„Consider că Moldova este un spațiu imens pentru a îmbunătăți calitatea culturii politice și în sensul acesta avem și o echipă bună de oameni, care anterior nu s-au prea manifestat, dar sunt integri. Avem planuri să fim activi, să ne implicăm cu cât mai mult posibil. Cred că voi candida la alegerile parlamentare”, a declarat Munteanu.

Totodată, liderul PSP spune că, împreună cu echipa sa, nu va ceda în fața deciziei Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC), contestând hotărârea.

„Sunt un om cu formare economică, deci întotdeauna economiștii vorbesc despre două scenarii: scenariul optimist și scenariul realist. Acum așteptăm decizia motivată a Consiliului. După ce o contestăm în instanță, cred eu că vom avea un răspuns cât mai curând posibil, după care vom ieși cu mai multă informație în public”, a afirmat Munteanu.

„Consider că Moldova este un spațiu imens pentru a îmbunătăți calitatea culturii politice, și în sensul acesta avem și o echipă bună de oameni care anterior nu s-au prea manifestat dar sunt integri și avem planuri să fim activi, să ne implicăm cu cât mai mult posibil. Cred că voi candida la alegerile parlamentare”, a declarat Munteanu.

Decizia de a nu-i permite lui Munteanu să candideze a fost votată de majoritatea membrilor Consiliului de Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC), în baza unei sesizări în care era contestat felul în care acesta s-a avântat în cursa electorală.

Liderul acestui partid, Marin Livădaru a declarat anterior presei că formațiunea nu l-a înaintat pe Munteanu la șefia capitalei și că, dacă acesta nu se retrage, îl va ataca în judecată.

Dumitru Garcaliuc

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...