[ X ]
Exclusiv21 Aprilie 2018 10:00

Ce ar trebui să înțeleagă în situația creată în capitală alegătorii şi forțele de opoziție pro-europene? Răspunsul lui Alexandru Machedon!

În cadrul unui interviu acordat pentru www.oficial.md, Alexandru Machedon, şeful staff-ului electoral al candidatului la Primăria municipiului Chişinău, Andrei Năstase, a fost întrebat: Ce ar trebui să înțeleagă în situația creată alte forțe de opoziție pro-europene? Aveți un mesaj pentru ele?

„În primul rând vreau să salut şi să apreciez decizia PLDM de a susţine candidatul unic al opozitiei emergente. Cred că toate forţele cu adevărat pro-europene, dar și reprezentanţii notorii ai societăţii civile nu trebuie să se lase ademeniţi de himere electorale și să se aventureze într-un scrutin din care nu au cum să iasă învingători. Tot ce pot obţine astfel de forţe şi astfel de candidaţi este să facă indirect jocul oligarhilor, care-şi doresc dispersarea electoratului pro-european şi menţinerea pe această cale a controlului asupra Primăriei”, a declarat el.

În opinia sa, partidele și candidați ce se declară pro-europeni și care s-au implicat în cursa electorală, „trebuie să facă o evaluare obiectivă a situației și, luând în calcul inclusiv importanța momentului politic, să tragă concluziile de rigoare și să acționeze în consecință”. „Mai concret, încă nu e târziu să se retragă din cursa electorală, dacă, cu adevărat, își doresc ca Primăria să nu fie acaparată de regimul de la guvernare sau de sateliții acestuia”, a menţionat Alexandru Machedon.

Întrebat ce mesaj are pentru electoratul din capitală, el a răspuns: „Îndemnul meu către electoratul antioligarhic din capitală este să nu se lase manipulat, intimidat, atras în diverse aventuri cu caracter electoral. Numai dând dovadă de maximă maturitate şi responsabilitate politică, numai fiind uniţi, putem scoate Primăria capitalei din mâinile regimului oligarhic şi începe astfel eliberarea ţării din captivitate. Noi merităm să trăim într-un stat liber, democratic, european, prosper, iar pe data de 20 mai 2018 vom face primul pas în această direcţie! Avem toată încrederea că vom învinge!”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...