[ X ]
Important17 Aprilie 2018 15:00

Analist despre alegerile din capitală: Elementul profesionist va dispărea, cedând locul criteriului politic și geopolitic

Unii dintre candidații la fotoliul de primar pentru municipiile Chișinău și Bălți și-au prezentat primele platforme electorale în această săptămână, iar tabloul a devenit cât de cât clar în ceea ce ține de figurile cu cele mai mari șanse de câștig, consideră jurnalistul și analistul politic Igor Volnițchi.

„Candidații înțeleg foarte bine că, dincolo de așteptările politice și geopolitice, există și probleme și ar vrea să vadă și soluții pentru problemele, care, mă rog, le afectează viața de zi cu zi. Candidații au decis să folosească prima parte a campaniei electorale anume pentru a veni cu oferte, cu soluții pentru problemele capitalei. Însă, pe parcurs, cu cât lupta va deveni mai încrâncenată, mai dură, evident că elementul profesionist va dispărea, cedând locul criteriului politic și geopolitic”, a declarat el pentru „Europa Liberă”.

În alt context, Igor Volnițchi s-a referit la vizita Speakerului Andrian Candu în Statele Unite, unde acesta a prezentat, printre altele, un discurs despre securitatea traficului rutier de la tribuna Națiunilor Unite. Analistul politic spune că partea neoficială a vizitelor peste ocean poate fi mai importantă, deoarece deseori e folosită de politicieni ca paravan pentru discuții și înțelegeri ținute pe plan secund până la momentul potrivit.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...