[ X ]
Exclusiv16 Aprilie 2018 08:00

Deputații care s-au căpătuit anul trecut cu clădiri și construcții!

Paisprezece deputați indică în declarațiile de avere că, în 2017, s-au „înnoit” la capitolul clădiri și construcții – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Este vorba despre opt deputați democrați, patru socialiști, un deputat neafiliat, dar și despre un deputat din grupul popular europenilor.

Astfel, din deputații democrați s-au „înnoit” Raisa Apolschi – cu un apartament cu suprafața de 110,8 m.p. și un garaj cu suprafața de 17,6 m.p., ambele fiind obţinute prin contract de investiție. Alexandr Bannicov – o casă de locuit cu suprafața de 135,3 m.p. și cota parte ½, aparținând unui alt membru al familiei. Valentina Buliga a primit prin donație/moștenire o casă de locuit cu suprafața de 92,8 m.p., dar și o altă avere imobilă cu suprafața de 38,6 m.p., ambele cu cota parte ½. Violeta Ivanov și-a cumpărat un apartament de 98 m.p., Petru Știrbate – un apartament cu suprafața de 49,9 m.p. cel mai probabil în România, dat fiind faptul că a fost achitat în ron, iar Anatolie Zagorodnîi – prin abitație, s-a „înnoit” cu o casă de locuit de 97,6 m.p. prin contract de închiriere.

La rândul său, doi deputați s-au înnoit cu spații comerciale. Este vorba despre Serghei Chisiliov, care și-a achiziționat un spațiu comercial și de producție cu suprafața de 261,6 m.p., iar Ștefan Creangă, prin contract investițional, a obţinut un nou spațiu comercial/de producție cu suprafața de 190 m.p.

Totodată, la capitolul clădiri și construcții trebuie de menţionat că s-au „înnoit” și socialiștii Vladimir Țurcan – un apartament cu suprafața de 103,5 m.p. fiind dobândit prin contract de investiție; Bogdan Țîrdea și-a cumpărat o casă de locuit cu suprafața de 93 m.p., cota parte 2/3 fiind pe numele unui alt membru al familiei; Anatolie Labuneț a primit prin moștenire un apartament de 53 m.p., iar Sergiu Groza a primit, prin proces-verbal de recepție finală, o casă de locuit cu suprafața de 153,1 m.p., dar și un garaj de 67,8 m.p.

Un membru al familiei deputatului neafiliat, Iurie Dârda și-a achiziționat un apartament cu suprafața de 110,82 m.p. prin contract privind investițiile în construcții, iar un membru al familiei deputatului din grupul popular european, Eugen Bodarev s-a „înnoit” cu 1/3 dintr-o casă de locuit cu suprafața de 180,6 m.p., prin contract de donație.

Andriana Cheptine

Notă: Republicat din data de 12 aprilie 2018.

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...