[ X ]
Exclusiv14 Aprilie 2018 06:00

(ACUM UN AN) RM a primit statut de observator în UEE

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 aprilie 2017.

Noi dezbateri privind votul uninominal

La Parlament au avut loc noi dezbateri privind schimbarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal, aceasta fiind cea de-a treia rundă de dezbateri. Au fost discutate aspecte ale retragerii mandatului de deputat de către alegători.

RM a primit statut de observator în UEE

Republicii Moldova i-a fost acordat statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliul Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, la care a participat o delegație moldovenească condusă de Președintele Igor Dodon. Cu această ocazie, Igor Dodon a avut întrevederi cu toţi preşedinţii ţărilor membre ale UEE.

Vizita ministrului Alexandru Jizdan

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a efectuat o vizită de evaluare a activității polițiștilor de frontieră și a vameșilor, la punctul de trecere a frontierei „Leușeni”. În cadrul vizitei, a fost verificat gradul de implementare a acțiunilor ce urmau să simplifice traversarea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova.

Decizia CEC privind referendumul din Sângera

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței sale, pentru data de 21 mai 2017 desfășurarea referendumului local în orașul Sângera, municipiul Chișinău. Plebiscitul a fost iniţiat pentru consultarea opiniei publice în vederea amplasării Centrului de gestionare a deșeurilor periculoase în extravilanul or. Sângera.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2017

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...