[ X ]
Important11 Aprilie 2018 12:00

Andrei Năstase: Lupta se dă și acum, și se va da și la alegerile din toamnă, între Vest și Est

În cadrul unui interviu pentru hotnews.ro, Andrei Năstase, liderul PDA, candidat la Primăria capitalei, a răspuns acuzaţiilor precum că s-ar fi îndepărtat de forțele unioniste și de mesajul acestora.

„M-am născut și am crescut într-o familie de buni români! M-am format ca om la școala românească de la Suceava și de la Iași, unde am absolvit și facultatea. În calitate de cetățean european m-am format mai ales în perioada în care am activat în Germania. Așa că să nu-mi țină nimeni lecții de românism și europenism. Noi am fost în stradă împreună cu cei mai sinceri proeuropeni și proromâni și am demonstrat împotriva devalizării Basarabiei”, a declarat el.

Politicianul menţionează că „pe falșii unioniști care îl atacă astăzi nu i-a văzut înainte nici la fapte concrete și nici la mitinguri și la demonstrații”. „Există proromâni și în cadrul Platformei Demnitate și Adevăr, și la Partidul Acțiune și Solidaritate al doamnei Maia Sandu, și la PLDM-ul condus de dl Viorel Ciubotaru. Aceștia nu contează? Este clar că lupta se dă și acum, și se va da și la alegerile din toamnă, între Vest și Est, între reprezentanții stângii prorusești și reprezentanții dreptei proeuropene”, susţine Andrei Năstase.

El a spus că mizează în acest sens și pe sprijinul dreptei românești și a partenerilor noștri români din Partidul Popular European: PNL si PMP. „Cu toate că dl președinte Traian Băsescu a anunțat că-l sprijină la alegerile din mai pe candidatul PUN. Sperăm să fim împreună în cele din urmă! Trebuie să se înțeleagă clar: actualul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu, face jocul stângii PD-iste, spărgând electoratul național, fie că alegătorii se consideră moldoveni, fie români”, a declarat el, adăugând că „alegerile trebuie să le câștigăm din primul tur de scrutin, pentru a nu permite stângii să se regrupeze și să se consolideze”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...