[ X ]
Important8 Aprilie 2018 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în primul trimestru al anului 2018

La comanda www.tribuna.md, compania de consultanţă şi promovare a imaginii POLIEXPERT, care monitorizează politica din Moldova din diferite puncte de vedere, a elaborat un clasament al celor mai activi actori politici în primul trimestru al anului curent. Acest clasament se referă la numărul de evenimente organizate şi apariţii publice ale actorilor politici. Mai jos publicăm varianta succintă a clasamentului, iar varianta descifrată va fi pusă la dispoziţia actorilor politici ce vor dori să intre în posesia ei.        

1). Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova  

Şeful statului a avut în ianuarie 32 de evenimente şi apariţii publice, în februarie – 28, iar în martie – 36. Cu un total de 96 de evenimente şi apariţii publice în primul trimestru, Igor Dodon nu e doar lider absolut în topul celor mai activi actori politici, ci şi unicul actor politic din Moldova care are o medie de peste un eveniment/apariţie publică pe zi.

2). Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM a avut în ianuarie 7 evenimente publice, în februarie – 25, iar în martie – 28. Cu un total de 60 de evenimente în primul trimestru, PSRM se situează pe locul doi în topul celor mai activi actori politici.

3). Premierul Pavel Filip

La mică distanţă după PSRM, cu un total de 58 de evenimente şi apariţii publice în primul trimestru, urmează Premierul Pavel Filip. Acesta a avut 12 evenimente şi apariţii publice în luna ianuarie, 19 – în februarie şi 27 – în martie.

4). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Media de activism a PDA în primul trimestru a fost de circa un eveniment la trei zile. Astfel, cele 33 de evenimente ale PDA, pe luni, se distribuie în felul următor: ianuarie – 4, februarie – 9, martie – 20.

5). Partidul Democrat din Moldova

Urmează în clasament PDM, care a avut, în primul trimestru, 28 de evenimente publice: 3 – în ianuarie, 9 – în februarie şi 16 în martie.

6). Partidul Liberal

La mică distanţă, democraţii sunt urmaţi de liberali, care au avut, în primul trimestru, 25 de evenimente publice. În ianuarie – 12, în februarie – 1, iar în martie, de asemenea – 12.

7). Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului

Pe locul şapte în clasament se situează Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului. El a avut 23 de evenimente şi apariţii publice în primul trimestru, dintre care: 8 – în ianuarie, 7 – în februarie, 8 – în martie.

8). Partidul Popular European din Moldova

Cu 9 evenimente în luna ianuarie, 8 – în februarie şi 5 – în martie, PPEM însumează un total de 22 de evenimente în primul trimestru şi se plasează pe locul 8 în clasament.

9). „Partidul Nostru” şi PAS

PN a început anul destul de activ, având în ianuarie 10 evenimente, însă în lunile următoare a scăzut din tempou: 7 evenimente – în februarie şi 3 – în martie. În total, în primul trimestru, PN a avut 20 de evenimente.

Şi Partidul „Acţiune şi Solidaritate” a avut în primul trimestru 20 de evenimente: 3 – în ianuarie, 9 – în februarie şi 8 – în martie.

10). Partidul Liberal Democrat din Moldova

Încheie clasamentul PLDM, care a avut, în primul trimestru din 2018, 17 evenimente: câte 5 în ianuarie şi februarie şi 7 – în martie.

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...