[ X ]
Breaking news3 Aprilie 2018 14:45

Președintele ANI: E primul an când sistemul e-Integritate a fost implementat

58 080 declarații de avere și interese personale au fost depuse, în format electronic, până la 31 martie 2018. Anunțul a fost făcut de președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, în cadrul unei conferințe de presă.

După cum comunică TRIBUNA, Antoci a spus că este primul an când a fost implementat sistemul electronic – e-Integritate.

„Pentru ANI acest rezultat înseamnă un succes impunător, având în vedere capacitatea de lucru redusă, instituția fiind în reorganizare, iar corpul funcționarilor e de constituit de 15 persoane – dintre care 7 sunt consultanți pe specialitate. S-a făcut un volum de lucru foarte mare”, a spus președinta ANI.

Totodată, Antoci a spus că ANI urmează acum să selecteze corpul de inspectori de integritate, care vor examina toate declarațiile.

Serghei Popovici, directorul general al Centrului de Telecomunicaţii Speciale (CTS), în cadrul conferinței, a subliniat importanța semnăturii digitale. „CTS este instituția responsabilă de emiterea semnăturii digitale și vreau să subliniez că Guvernul a făcut o investiție inteligentă, pentru că semnătura poate fi folosită nu doar la depunerea declarației, ci – la toate actele guvernamentale și astfel se promovează „Guvernul fără hârtie””, a spus Popovici.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...