[ X ]
Important22 Martie 2018 09:10

Președintele Dodon – într-o nouă funcție

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită scurtă în Republica Elenă, pe Muntele Athos, pentru a participa la evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei”, în cadrul căreia va ocupa funcția de co-președinte.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, organizarea acestei vizite a fost convenită în luna ianuarie, curent, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la Chișinău cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

„Brian Brown, de asemenea, se va afla pe muntele Athos în aceste zile. Acțiunea face parte din etapele de pregătire către Congresul Mondial al Familiilor, planificat pentru septembrie, 2018, la Chișinău. La evenimentul de creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” participă zeci de reprezentanți din mai multe state (din Moldova si Episcopul de Bălți și Fălești – Marchel). Toți membrii delegațiilor se vor afla în Grecia până săptămâna viitoare. Eu mă voi întoarce la Chișinău sâmbătă pentru a fi în țară în zilele în care se planifică acțiuni în masă”, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a reușit să aibă deja o întrevedere cu Starețul Efrem al Sfintei Mănăstiri Vatopedi.

„În cadrul întrevederii au participat persoane publice cunoscute, lideri politici şi personalități din domeniul religiei din 8 state: Moldova, Rusia, Grecia, Serbia, Muntenegru, SUA, Franţa şi Spania. Printre aceştia se numără deputaţi ai Parlamentului Serbiei din cadrul partidului “Dveri”: Zoran Radojičić și Boško Obradović, candidat la președinția sârbă în cadrul ultimelor alegeri; episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel; protoiereul Maxim Obuhov – unul dintre fondatorii Mişcării pentru viaţă din Rusia; Aleksei Komov – Ambasadorul Congresului Mondial al Familiilor la ONU; Brian Brown (SUA) – Preşedintele Congresului Mondial al Familiilor; Ignasio Aruaga – Preşedintele celei mai mari platforme internaţionale de petiţii on-line CitizenGO; Guillaume d’Alencon – autor de cărţi din Biarrizza din Franţa; Starețul Mănăstirii Com din Muntenegru, Filip; Boro Djukic – consulul onorific al Federației Ruse din Muntenegru; Dimitris Konstantakopulos – autor de cărţi şi articole din Grecia şi mulţi alţii. Cu binecuvîntarea Starețului Efrem şi sub patronajul Preşedintelui Republicii Moldova, la 21 martie, 2018, a fost inaugurată organizaţia internaţională “Prietenii Ortodoxiei”. Scopul noii organizaţii constă în promovarea profunzimii Ortodoxiei şi a frumuseţii Athosului liderilor lumii moderne, infectate de viruşii relativismului moral, ateismului şi materialismului”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...