[ X ]
Important14 Martie 2018 11:00

Detalii despre candidatul liberalilor la Primăria capitalei

Partidul Liberal (PL) l-a desemnat pe Valeriu Munteanu candidat la Primăria capitalei. În context, TRIBUNA vă propune un material cu detalii despre Valeriu Munteanu.

Valeriu Munteanu s-a născut pe data de 28 decembrie 1980 în satul Floreni, raionul Anenii Noi. Între 1999 și 2003 și-a făcut studiile la Universitatea „Valahia”, municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, România, Facultatea Științe Juridice, licențiat în drept.

În cadrul alegerilor locale generale din 3 iunie 2007 a fost ales Primar în comuna Floreni din raionul Anenii Noi.

Din 7 februarie 2008 este membru al Partidului Liberal. La Conferința ordinară a filialei Anenii Noi a Partidului Liberal, care a avut loc pe data de 16 decembrie 2008, Valeriu Munteanu a fost ales președinte al Organizației Teritoriale Anenii Noi a Partidului Liberal. La Congresul III al PL din 26 septembrie 2010 este ales în calitate de vicepreședinte al Partidului Liberal.

Pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 Valeriu Munteanu a fost inclus pe locul 37 în lista de candidați ai Partidului Liberal, nereușind să acceadă în Parlament. Câteva luni mai târziu, la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2009, a fost inclus pe locul 17 în lista candidaților PL, ceea ce a constituit o urcare importantă pentru tânărul primar din Floreni, care devine deputat. Pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 Valeriu Munteanu a fost inclus pe locul 5 în lista de candidați ai Partidului Liberal, obținând un nou mandat de deputat. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 a fost inclus pe locul 5 în lista candidaților Partidului Liberal și din nou a devenit deputat.

La 30 iulie 2015 a fost numit în funcția de ministru al Mediului în Guvernul Streleț, iar ulterior a fost reconfirmat în aceiași funcție în Guvernul Filip. În mai 2017 și-a prezentat cererea de demisie în legătură cu retragerea PL de la guvernare.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...