[ X ]
Exclusiv14 Martie 2018 17:00

Deputatul Maria Postoico a fost premiată pentru recordul național „20 ani în Parlamentul Republicii Moldova”

Compania de consultanţă şi promovare a imaginii „Poliexpert” şi portalul www.tribuna.md au acordat astăzi o nouă Diplomă pentru un record politic, care se va regăsi în noul proiect cu tentă istorică – „Cartea recordurilor politice a Republicii Moldova”. Este vorba despre recordul național „20 ani în Parlamentul Republicii Moldova” (1998-2018), stabilit de Maria Postoico, deputat în fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

După cum informează TRIBUNA, după premiere, Maria Postoico a declarat că, este surprinsă că deja au trecut 20 ani și sunt persoane care își amintesc despre acest lucru.

„20 ani… sunt surprinsă. În afară de aceasta vreau să vă zic că este nu numai recordul meu, dar și al alegătorilor, care au avut încredere în formațiunea noastră politică și ne-au susținut. Împreună noi am realizat foarte multe lucruri bune. Venind în politică în 1998, pentru mine a fost scopul de a face acea reforma a justiției. Fiindcă, în trecut, fiind judecător, îmi era foarte greu. Erau relațiile economice, democratice pe bază de contract, noi aplicam legislația încă din perioada puterii sovietice. A fost scopul meu de a face aceste coduri: civil, penal, de procedură penală, procedură civilă și am realizat aceste priorități care au fost stabilite”, a precizat deputata.

Totodată Maria Postoico a spus de ce anume a ales PCRM. „Fiindcă prioritatea principală care era în programul de guvernare viza anume reforma judiciară și aceasta chiar m-a atras foarte mult. Nu am știut că vin pentru 20 ani, dar la posturile care mi-au fost încredințate de colegii mei, cred că am făcut față.  Totuși realizări au fost destul de bune. Acum colegii care urmează să mai facă acele modificări în legislație au bază legislativă, fiindcă fără bază nu puteai să faci ceva mai mult”, a mai spus Postoico.

TRIBUNA precizează: Maria Postoico s-a născut pe data de 4 aprilie 1950 în satul Horodiște (raionul Dondușeni). Din anul 1998 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este jurist. În legislatura a XIV-a a fost vicepreședinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități și Președinte al Comisiei pentru securitatea statului și asigurarea ordinii publice, în legislatura a XV-a – Președinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, în legislatura a XVIa – vicepreședinte al Parlamentului, în legislaturile a XVII-a, a XVIII-a și a XIX-a – membru al Comisei juridice, pentru numiri și imunități, iar în legislatura a XX-a – membru al Comisiei pentru drepturile omului şi relaţii interetnice. Membru al fracțiunii parlamentare a PCRM. Până a ajunge deputat, Maria Postoico a  lucrat ca inspector MAI, şef al direcţiei juridice a Întreprinderii Republicane „Moldhoztorg”, arbitru de stat, membru al Colegiului Arbitrajului de Stat, judecător, membru al Prezidiului Judecătoriei Economice a Republicii Moldova.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...