[ X ]
Breaking news13 Martie 2018 11:55

Un lider de partid cheamă „forțele politice reale” să declare boicot alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt

Liderul „Partidului Nostru” (PN) a calificat decizia Comisiei Electorale Centrale, prin care a refuzat, repetat, înregistrarea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului pentru anularea sistemului mixt drept una ilegală.

După cum informează TRIBUNA, Renato Usatîi a declarat că guvernarea „apărută în rezultatul unei lovituri de stat anticonstituționale” a modificat grav legislația electorală.

În această situație, Renato Usatîi a îndemnat toate forțele politice reale să declare boicot alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt și să înceapă pregătirile pentru proteste non-stop.

În același timp, alegerile locale trebuie să devină un „referendum privind neîncrederea regimului în două cele mai mari orașe ale țării”:

„Astăzi tuturor cetățenilor Moldovei, pentru a câta oară, li s-a arătat locul. CEC a respins repetat desfășurarea unui referendum împotriva sistemului mixt al lui Plahotniuc-Dodon. Astăzi este absolut evident că cu un asemenea CEC, cu un așa sistem antidemocratic, opoziția reală trebuie să-și promoveze propria agendă, și să nu urmeze cursul regimului. Îndemn toate forțele politice reale să declare boicot alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt. Pentru aceasta există un șir de motive: legislația electorală a fost modificată cu grave încălcări, pe calea manipulării cetățenilor prin posturile de televiziune controlate; de către o guvernare care nu se bucură de încrederea cetățenilor și apărute în rezultatul unei lovituri de stat anticonstituționale. Aceste alegeri parlamentare impuse împotriva sistemului mixt trebuie boicotate și demarate pregătirile pentru proteste non-stop. În cazul alegerilor locale noi – a susține candidații nepătați de legături cu tandemul Plahotniuc-Dodon, a transforma aceste alegeri într-un referendum privind neîncrederea regimului în două cele mai mari orașe ale țării”, a scris pe Facebook Renato Usatîi.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...