[ X ]
Exclusiv13 Martie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Şedinţă la Guvern privind sistemul de pensii

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 13 martie 2017.

Iniţiativa Lilianei Palihovici

Deputata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Liliana Palihovici, vicepreședinte al Parlamentului, a înregistrat, la Biroul Permanent al Parlamentului, un proiect de lege, prin care propunea instituirea unui sistem bazat pe principiul intervenției operative din partea organului de poliție, a părinților și a întregii societăți, în vederea stabilirii locului aflării minorilor dispăruți și reîntoarcerii lor în familie.

Şedinţă de lucru la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții producătorilor agricoli și experții din domeniu. În cadrul şedinţei, s-au discutat mai multe subiecte și probleme, cu care se confruntau producătorii agricoli, în special cele cu privire la relațiile funciare și reglementările legislative în vigoare.

Conferinţa Frontului Salvării Moldovei

Frontul Salvării Moldovei a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a pledat pentru modificarea sistemului electoral proporţional pe unul uninominal sau mixt.

Conferinţa Institutului „Lex Scripta”

Institutul de Creație Legislativă „Lex Scripta”, în cadrul unei conferințe de presă,  a lansat discuții referitor la proiectul Codului electoral revizuit și al legislației conexe. Totodată, Mihai  Corj, Președintele „Lex Scripta”, a declarat că susține noile inițiative ale politicienilor ce vizau modificarea sistemului electoral mixt.

Şedinţă la PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a avut o şedinţă, în cadrul căreia s-au discutat chestiuni cu caracter economic, dar şi despre preconizata modificare a sistemului electoral. După şedinţă, Premierul Pavel Filip, prim-vicepreşedinte al PDM, a susţinut un briefing pentru presă.

Avertismentul consilierilor socialişti

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a atenţionat asupra încălcărilor admise la elaborarea ordinii de zi a şedinţelor CMC.

Şedinţă la Guvern privind sistemul de pensii

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în şedinţă conducătorii structurilor responsabile de implementarea reformei sistemului de pensii. Premierul a cerut mobilizare maximă pentru îndeplinirea în termenii stabiliţi a prevederilor reformei, astfel ca, începând cu 1 aprilie 2017, să fie efectuată recalcularea şi indexarea pensiei.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2017

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...