[ X ]
Important10 Martie 2018 13:00

TOP-10 lucruri necunoscute despre politicienii din Moldova

TRIBUNA a discutat cu mai multe persoane din anturajul celor mai cunoscuți politicieni din Moldova și vă propune un clasament convențional al lucrurilor mai puțin cunoscute despre aceștia.

1). Igor Dodon este un șef exigent

Cu cei din echipa sa, Președintele Igor Dodon este extrem de exigent. Duritatea sa au simțit-o pe propria pieile cam toți acei ce lucrează cu șeful statuui, dar, potrivit spuselor lor, aceasta e motivată de importanța sarcinilor ce le sunt încredințate. Coechipierii Președintelui spun că nu se supără pe exigența lui, deoarece aceasta îi face mai responsabili și îi pregătește mai bine să facă față sarcinilor ce le revin.

2). Pavel Filip deseori e melancolic

Cei din anturajul Premierului spun că, de felul său, acesta e un tip melancolic. Însă, această trăsătură a sa dispare cu desăvârșire când e implicat în proiecte, ședințe și procese importante. Mai degrabă, melancolia e starea în care șeful Cabinetului de miniștri se regăsește în momentele în care atribuțiile de serviciu îi permit să ia pauze.

3). Andrian Candu e glumeț

Speakerul are un dezvoltat simț al umorului. Cel puțin asta spun cei ce-l cunosc. Se zice ca deseori Andrian Candu, printr-o simplă glumă, reușește să depășeacă situații destul de complicate.

4). Vlad Plahotniuc lucrează mai eficient noaptea

Cei din echipa lui Vlad Plahotniuc, liderul PDM, spun că acesta este îndeosebi eficient noaptea și menționează că nu rareori au fost convocați în ședințe cu mult după încheierea oficială a zilei de lucru. Tot ei spun că și cele mai bune decizii tot noaptea se iau.

5). Andrei Năstase trece greu peste trădări

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr poate ierta multe, numai nu trădările. O spun cei care-l cunosc de mulți ani de zile. Mai mult, aceștia spun că Andrei Năstase trece foarte greu peste dezamăgirile provocate de trădările celor în care a crezut la un moment dat.

6). Maia Sandu este o fire suspicioasă

Liderul Partidului „Aciune și Solidaritate” este foarte atentă atunci când acceptă noi persoane în echipa sa. Ea îi tratează pe toți inițial cu o anumită doză de suspiciune, dar, în opinia colegilor săi, aceasta e o calitate pozitivă, deoarece astfel Maia Sandu se asigură că în echipa sa vor ajunge doar acei care merită.

7). Renato Usatîi este bun la inimă

Chiar dacă în public deseori e agresiv și de multe ori își ceartă subalternii, dacă nu fac cum trebuie lucrul ce le-a fost încredințat, Renato Usatîi este bun la inimă și săritor la nevoie. Cel puțin asta spun cei din echipa lui, care menționează că nu o dată l-au văzut implicându-se în soluționarea unor probleme „pe lângă care nu a putut trece indiferent”.

8). Vladimir Voronin ține la cuvântul său

Cum îi stă bine unui general, pentru liderul PCRM cuvântul dat e ceva sfânt. Cei din echipa sa, dar și unii dintre politicienii din alte echipe ce au avut de a face cu el spun că, cu adevărat cuvântul lui Vladimir Voronin „e cremene”.

9). Zinaida Greceanîi „e o femeie cumsecade”

Așa o caracterizează pe liderul lor cei din Partidul Socialiștilor. Ei sunt gata să pună mâna în foc că Zinaida Greceanîi „e omul care nu poate invidia, nu are ambiții nesănătoase, e cinstită și ia de la viață doar atât cât îi trebuie unui om simplu”.

10). Ilan Șor își atinge toate obiectivele stabilite

Cei din Partidul Șor spun că șeful lor, Ilan Șor, știe să-și stabilească obiective realiste, chiar dacă unora le par exagerate, și afirmă că încă nu a fost nici un caz când acesta să nu fi fost realizate. Ei se arată convinși că și în politică Ilan Șor va obține rezultate care îi vor surprinde pe unii.

Notă: Republicat din data de 14 ianuarie 2018.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...