[ X ]
Exclusiv23 Februarie 2018 06:30

Igor Boțan: Dacă guvernarea va considera că alegerile noi îi strică planurile, atunci s-ar putea ca acestea să nu mai aibă loc

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Igor Boțan a fost întrebat: Credeți că alegerile anticipate ale Primarul capitalei vor avea loc sau se va găsi un pretext juridic pentru anularea acestora?

„În țara noastră, de curând, totul este posibil, de aceea nu m-aș mira dacă în pofida prevederilor legale explicite se vor găsi pretexte pentru evitarea organizarea alegerilor noi, atât la Bălți, cât și la Chișinău. Ne-am convins nu o singură dată că în ultimii ani deciziile importante, de orice nivel și pe orice dimensiune, se iau în exclusivitate în favoarea intereselor partidului de guvernământ. Drept pretexte juridice pot servi tot felul de sofisme multietajate. Un exemplu este cazul numirii de către primarul interimar, Nistor Grozavu, a altui primar interimar – Silvia Radu, transformându-se printr-o simplă manipulare din șef în subaltern al acesteia din urmă. Iată doar o mostră de „dexteritate” juridică. Așa că, dacă partidul de guvernământ va considera că alegerile noi îi strică planurile, atunci s-ar putea ca acestea să nu mai aibă loc”, a declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...