[ X ]
Breaking news22 Februarie 2018 16:15

Gheorghe Duca și-a încetat calitatea de membru al Guvernului, după 17 ani

Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), și-a încetat astăzi calitatea de membru al Guvernului.

După cum comunică TRIBUNA, anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Guvernului.

„Astăzi, conform Codului modificat este ultima ședință de Guvern la care particip. Am activat în cadrul Guvernului timp de 17 ani la ședințele acestea, în calitate de ministru și de președinte al AȘM. Nu mi-a fost ușor nici în calitate de ministru, nici în calitate de președinte, dar nu am renunțat niciodată la idealurile și principiile mele, indiferent de coloratura politică din fruntea țării”, a spus Gheorghe Duca.

Totodată, președintele AȘM a subliniat: „Mă bucur că am reușit să obținem recunoaștere europeană și internațională, iar știința în perioada mandatului meu a devenit una dintre prioritățile Republicii Moldova, drept dovadă fiind reforma inițiată în acest domeniu”.

Premierul Pavel Filip a spus că este adevărat că e începutul reformei în domeniul științei este pe ultima sută de metri, având în vedere și modificările aprobate astăzi. „Îi înmânăm domnului Gheorghe Duca – Diploma de gradul I, cea mai înaltă distincție a Guvernului, pentru activitate bună și de lungă durată în Guvern”, a menționat Premierul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...