[ X ]
Important20 Februarie 2018 13:00

Europarlamentar: PE va ţine cont îndeosebi de concluziile Comisiei de la Veneţia pentru a oferi următoarea tranşă de credit RM

Guvernul de la Chişinău e puţin credibil şi Republica Moldova se află într-o situaţie dificilă. Parlamentul European va ţine cont îndeosebi de concluziile Comisiei de la Veneţia pentru a oferi următoarea tranşă de credit, susţine Cristian Preda, europarlamentar român, membru al Partidului Popular European.

„Încă de anul trecut am susţinut că trebuie să fim serioşi atunci când discutăm despre bani europeni şi despre asistenţa macrofinanciară. Eu le-am spus chiar liderilor Partidului Democrat, atunci când au venit la Bruxelles, că schimbarea legii electorale în sensul unei înţelegeri între ei şi Dodon este un pas înapoi din punct de vedere al consistenţei democraţiei din Republica Moldova şi că asta va pune serioase dificultăţi în accesarea banilor europeni. Ei n-au crezut acest lucru şi au mers mai departe, au făcut o improvizaţie electorală, care e destinată să asigure un monopol în principiu pentru două partide, să dea o mare victorie Partidului Socialiştilor şi să ţină în Parlament ca o opoziţie discretă, marginală Partidul Democrat”, a declarat europarlamentarul român într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„E regretabil faptul că ei n-au ţinut seama nici de aceste mesaje de la Bruxelles pe care, cum vă spuneam, le-am transmis cu mult înainte de adoptarea acestei legi şi n-au ţinut seama nici, mult mai important decât mesajele noastre politice, nici de avizul Comisiei de la Veneţia, care este un corp puternic şi care nu judecă partizan. În aceste condiţii, ei au făcut un rău Republicii Moldova şi cetăţenilor, pentru că i-au împiedicat să beneficieze de pe urma asistenţei macrofinanciare. Repet, ei ştiau condiţiile care sunt puse la Bruxelles şi nu le-a păsat”, mai spune Cristian Preda.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...