[ X ]
Important15 Februarie 2018 09:27

Ministrul de Externe, la Bruxelles, a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn și cu Helga Schmid, Secretar General al  Serviciul European de Acţiune Externă al UE.

După cum comunică TRIBUNA, la întrevederea cu Hahn interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra priorităților dialogului politic între Republica Moldova și Uniunea Europeană și perspectivelor realizării programului de asistență macro-financiară. Oficialul moldovean a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere, spori ritmul de implementare a reformelor, precum și promova o comunicare mai intensă între autorități și instituțiile europene.

O atenție specială a fost acordată reformei justiției, Ministrul Ulianovschi informând pe Comisarul Hahn despre pachetul de măsuri ce urmează a fi implementat pe parcursul anului curent. La fel au fost abordate unele aspecte ale reformei administrației publice, în special consolidării capacității instituțiilor.

Adițional a fost discutată situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării unei dinamici pozitive în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor.

În cadrul discuţiei cu Helga Schmid, oficialii au trecut în revistă prioritățile agendei de reforme implementate de autoritățile moldovenești în baza Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Oficialul moldovean s-a referit în mod special la conceptul reformei justiției prezentat recent la Chișinău. La fel au fost menționate eforturile privind asigurarea funcționalității instituțiilor responsabile de asigurarea integrității funcționarilor și demnitarilor publici.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...