[ X ]
Breaking news14 Februarie 2018 16:44

Președintele BERD: R. Moldova trebuie să pună accentul pe reforme și pe stabilitate economică

„Menționez clar că R. Moldova trebuie să pună accentul pe reforme și pe stabilitate economică”. Declarația a fost făcută de către Președintele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, în cadrul unei conferințe de presă.

După cum comunică TRIBUNA, oficialul a spus că acum în țară este o altă situație decât acum 2 ani și se vede un anumit progres, iar criza economică a fost depășită.

„Grație progresului din ultima perioadă, am avut investiții record în ultimul an. Cel mai important progres s-a atestat în sectorul bancar. Se confirmă acest lucru și prin venirea unei bănci din România pe piața din R. Moldova.

Investițiile BERD vor continua și în domeniul energetic, la linia de interconectare, dar și la oferirea celea de-a doua tranșe de împrumut pentru compania feroviară de stat pentru modernizarea sistemului rulant. Vor continua să fie oferite credite prin intermediul „Mobiasbanca” pentru partenerii privați.

În acest an, reformele din sistemul bancar trebuie să continue și BERD-ul va sprijini aceste reforme. Este important ca sectorul bancar să revendice cauzele de criză și acționarii non transparenți să fie scoși. Vom pune accent și pe reforma infrastructurală. Avem un istoric puternic în fortificarea capacităților sectorului public: iluminatul stradal, apa, deșeurile, etc..

Agenda se va axa și pe investiții importante în serviciile publice și în alte orașe din țară. Accent pe termen mediu va fi pus și pe întreprinderile cu capital de stat. Trebuie să stabilim ce facem cu companiile care aduc deficit bugetar, care vor rămâne în sectorul public, care să devină comerciale și care privatizate”, a spus șeful BERD.

În context, Suma Chakrabarti a menționat că a purtat discuții cu Prim-ministrul, Președintele parlamentului, ministrul Economiei, și au convenit să conlucreze și mai departe.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...