[ X ]
Important14 Februarie 2018 13:23

Președinta PAS, în SUA. Ce a discutat cu Bridget Brink și Madeleine Albright

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul vizitei sale în SUA, s-a întâlnit cu Bridget Brink, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, și cu Madeleine Albright – prima doamnă Secretar de Stat (1997-2001) din istoria Statelor Unite ale Americii.

După cum informează TRIBUNA, în timpul întrevederii a fost pus în discuție un spectru larg de subiecte legate de situația social-politică din Republica Moldova.

„În mod special, Maia Sandu a vorbit despre regresul democratic, cauzat inclusiv de schimbarea sistemului electoral, hărțuirea de către autorități a oponenților politici, a administrației publice locale și a societății civile, problemele asigurării unui stat de drept, lupta selectivă împotriva corupției și îngrădirea dreptului la presă liberă și independentă în Moldova. S-a discutat despre provocările majore ale țării pe termen mediu și lung legate de faptul că oamenii continuă să plece într-un număr mare ca răspuns la situația proastă din țară, precum și despre necesitatea asigurării unei guvernări responsabile care să oprească acest fenomen. În același context, s-a desfășurat și întâlnirea cu șeful departamentului Europa și Eurasia din cadrul USAID, Brock Bierman, al cărui bunel este originar din Soroca. Înaltul reprezentant al USAID a vorbit cu căldură despre oamenii pe care i-a întâlnit în Moldova în cadrul multiplelor vizite făcute pentru a cunoaște baștina strămoșilor săi. Președinta PAS a mulțumit pentru sprijinul acordat de SUA de-a lungul timpului. Acest sprijin generos, fie că e vorba de drumuri reabilitate, sisteme de irigare noi, asistență menită să sporească competitivitatea produselor noastre agricole, suport în domeniul IT, precum și în consolidarea instituțiilor democratice și a societății civile, este apreciat de către cetățenii noștri. Dl Bierman a exprimat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă să continue sprijinul pentru Moldova”, se spune într-un comunicat de presă.

În cea de-a doua parte a zilei, Maia Sandu s-a întâlnit cu Madeleine Albright – prima doamnă Secretar de Stat (1997-2001) din istoria Statelor Unite ale Americii.

„Doamna Albright a fost curioasă să afle cum e pentru o femeie să facă politică în Republica Moldova, a îndemnat Președinta PAS să continue activitatea politică în pofida tuturor obstacolelor și și-a exprimat speranța că atât femeile, cât și tinerii vor ajunge să aibă un rol important în politica moldovenească. Discuția s-a axat și pe faptul că procesele democratice din regiune sunt date peste cap de grupuri de interese obscure, precum și despre cât de important este ca toți cei care cred în democrație, în statul de drept, să țină rândurile, să nu cedeze în fața tentațiilor autoritare ale unor politicieni cu ambiții nesănătoase. Președinta PAS a mulțumit dnei Albright pentru devotamentul său și contribuția considerabilă în consolidarea democrației în regiune și în lume”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...