[ X ]
Exclusiv14 Februarie 2018 14:46

PAS: Nu înțelegem cum poți să te lauzi că ai făcut majorări foarte mari, știind că aceste alocații nu acoperă nici 35 % din minimumul de existență

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a susținut astăzi o conferință de presă cu tema: „Majorări de 7 lei – reforma cu care se laudă PD-ul!”.

După cum comunică TRIBUNA, membrul Biroului Permanent Național al PAS, Sergiu Litvinenco, a comunicat despre analizele efectuate de PAS cu privire la un proiect de lege aprobat de Guvern.

„Vom vorbi despre un proiect de lege aprobat de Guvern și transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare. Săptămânile trecute au informat opinia publică că majorează alocațiile pentru cetățeni, până aici tot bine și frumos, însă știind că această guvernare de regulă spune una și face alta, am spus să facem și noi niște analize cu privire la deciziile Guvernului. Am vrut să vedem concret cu cât se majorează aceste alocații în lei. Din păcate, am constatat un tablou destul de sumbru, cea mai mare majorare este de la 502 la 603 lei, de aceasta urmează să beneficieze circa 12 mii de persoane. Cea mai mică majorare este de 7 lei, de această majorare urmează să beneficieze circa 7000 de persoane, alte 7000 de persoane vor beneficia de circa 18 lei”, a menționat el.

Totodată, Litvinenco s-a referit la acțiunile guvernării în corelație cu alocațiile care „nu acoperă nici 35% din minimum de existență”. „Vreau să remarc faptul că, ipocrizia acestei guvernări nu are limite. Nu înțelegem cum poți să te lauzi că ai făcut majorări foarte mari, știind că aceste alocații nu acoperă nici 35 % din minimumul de existență. Oamenii văd cu totul altă realitate, atunci când primesc aceste alocații sociale”, a comunicat acesta.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a vorbit despre costul reformei, cât și despre lipsa unei voințe politice. „Conform estimărilor, costul acestei reforme este de 5,5 milioane lei lunar. Există surse care ar putea fi identificate, în așa fel încât majorările de care beneficiază cetățenii, care adevărat au nevoie de ele, să fie simțite de către aceștia. Nu există voință politică și nu se dorește. Această situație este regretabilă și denotă ipocrizia acestei guvernări, care nu-i pasă de oameni și care face lucrurile de fațadă, încercând să prezinte o realitate care există doar la televizor și care nu are nimic de a face cu viața oamenilor obișnuiți”, a declarat Perciun.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...