[ X ]
Important14 Februarie 2018 11:00

Declarație surprinzătoare a lui Iurie Leancă! E vorba de participarea la următoarele alegeri

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, nu exclude faptul că partidul ar putea accede în Parlament, dar și că PPEM ar face un bloc comun până la alegeri cu alte partide. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul”.

După cum informează TRIBUNA, Iurie Leancă spune că trebuie de revenit la imaginea de altădată.

„Totul va depinde de felul în care vom ști să ne reinventăm și să revenim la imaginea de altădată. Avem anumite funcții și pârghii și sper ca, prin acțiunile, pe plan intern și extern, să reușim să redăm cetățenilor nu doar încrederea în noi, dar și încrederea în viitorul european al acestui stat”, menționează liderul PPEM.

De asemenea, Iurie Leancă spune că fără democrați nu se poate de construit o coaliție parlamentară.

„Acum lucrăm cu Partidul Democrat. Dacă mi-ar spune cineva că fără PD e posibil că creezi o coaliție parlamentară proeuropeană, aș zice că e un populist iresponsabil. Din 2009 încoace, orice coaliție majoritară proeuropeană i-a avut pe democrați drept parteneri”, a precizat politicianul.

Totodată, Iurie Leancă s precizat că dacă PPEM va fi dispus să creeze un bloc comun, va alege un segment de dreapta, dar cu siguranță nu o va face cu Platforma Demnitate și Adevăr.

„Democrații totuși sunt partid de centru-stânga, iar noi suntem partid de centru-dreapta. Dacă vom căuta parteneri de a crea acest bloc, cred că ne vom orienta pe un anumit segment de dreapta.

În orientarea proeuropeană a lui Andrei Năstase nu cred. El a zis, la un moment dat, că integrarea europeană nu e cel mai important lucru, că trebuie să punem batista pe țambal și să ne axăm pe problemele interne. Eu nu văd cum într-o manieră realistă poți rezolva problemele interne de unul singur, fără a mișca țara într-o direcție clară”, a mai spus Iurie Leancă.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...