[ X ]
Important14 Februarie 2018 06:00

Alexandru Slusari deschide parantezele. Vezi ce candidaţi îşi doreşte PDA pentru următorul scrutin parlamentar!

Platforma DA a lansat din 2015 și a susținut în permanență ideea de unitate și de coalizare a forțelor emergente de opoziție reală, lucru reușit, sper, după o lungă perioadă de timp. Declaraţia a fost făcută de Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, în cadrul unui interviu pentru www.oficial.md.

„Am decis că dacă mergem la alegeri să o facem și în circumscripţii, și pe liste în comun cu PAS. Am insistat ca dezideratele Marii Adunări Naţionale privind edificarea alternativei politice să fie respectate plenar, iar candidații să fie aleși în baza integrității și meritocrației adevărate, principiul de paritate și reciprocitate între partidele emergente stând și la baza blocului nostru electoral. Preocuparea noastră majoră e să oferim oamenilor o garnitură solidă de candidați integri, profesioniști, dedicați cauzei comune, activi, verificați în timp, căliți și rezistenți în fața acestui regim criminal care și-a demonstrat plenar capacitățile de corupere și de achiziționare a deputaților, primarilor, consilierilor de toate culorile politice2, a declarat el.

În opinia sa, „în acest context, este imperios necesar ca partidele antioligarhice emergente să se conducă în procesul de consolidare a eforturilor de dorința imensă a oamenilor pentru schimbări cardinale, și nu de ambițiile personale și sondajele măsluite”. Potrivit lui, „Platforma DA a demonstrat în 2016 cu prisosință că soarta țării este pentru noi mai presus față de interesul partinic și scorul din sondaje”.

„Până atunci vom continua să susținem prin fapte, nu de la televizor sau facebook orice efort al societății civile de a reveni la sistemul proporțional de vot prin organizarea unui referendum legislativ. Prima încercare de a organiza plebiscitul nu a trecut de CEC-ul totalmente compromis și obedient oligarhului care a capturat Republica Moldova și și-a pus soldățeii de gutapercă în toate instituțiile publice, iar de curând și la primăria municipiului Chișinău. A văzut toată lumea că activiștii Platformei au fost prezenți masiv și la cea de a doua ședința a grupului de inițiativă. Aproximativ 350 de membri și simpatizanți ai formațiunii noastre au participat activ la adunarea de constituire din 11 februarie, reprezentând aproape jumătate din numărul celor prezenți, reprezentanți ai mai multor forțe politice și civice din țară”, a declarat Alexandru Slusari.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...