[ X ]
Exclusiv14 Februarie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Întrevederea Preşedintelui cu ambasadorii

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 februarie 2017.

Hotărârea CEC privind deplasarea Alinei Russu

Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat o hotărâre privind delegarea Preşedintei sale, Alina Russu la cea de-a VII-a reuniune anuală a instituțiilor de management electoral din Georgia.

Flashmob-ul tinerilor din PDM

Tineretul Partidului Democrat din Moldova (PDM) a organizat un flashmob dedicat Zilei Îndrăgostiților. Tinerii s-au adunat în Scuarul Europei din Chișinău, cu baloane roșii în formă de inimă – simbolul dragostei. Astfel, tinerii și-au propus să fie în acea zi adevărați mesageri ai dragostei, dar și au creat cea mai mare inimă din țară.

Acţiunea tinerilor socialişti

Tinerii socialişti au închiriat şi au decorat cu inimioare un troleibuz, organizând un traseu al dragostei pe străzile capitalei.

Întrevederea Preşedintelui cu ambasadorii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor ex-sovietice acreditați în Republica Moldova. Igor Dodon a declarat că au făcut schimb de opinii cu privire la situația politică internă, rezultatele vizitelor peste hotare, în special – cele de la Moscova și Bruxelles, relațiile bilaterale, condițiile și perspectivele de atragere a investițiilor în Republica Moldova.

Misiunea FMI

O misiune a FMI şi-a început vizita de două săptămâni în RM. Misiunea a evaluat modul în care Moldova respecta prevederile acordului de colaborare.

Omagiul tineretului liberal şi a activiştilor PN

Pe 14 februarie 2017 s-au împlinit 82 de ani de la naşterea marelui poet, Grigore Vieru. Cu acest prilej, Tineretul Liberal a depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Români din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. În aceeaşi zi, o depunere de flori au avut şi activiştii „Partidului Nostru”.

Audieri la Parlament

Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie au organizat audieri publice pe marginea pachetului de legi privind antreprenoriatul social. La audieri au participat reprezentanți ai Guvernului, ai instituțiilor de stat vizate, conducerea sindicatelor, reprezentanți ai societății civile etc.

Dezbateri în Comisia specială

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ a inițiat dezbateri pe marginea propunerilor de modificare și completare a legislației în domeniu.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Philip Bennett

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Prim-vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Bennett. Premierul a mulţumit reprezentanţilor BERD pentru susţinerea constantă acordată Republicii Moldova în implementarea proiectelor în domeniul infrastructurii, aprovizionării cu apă potabilă și reabilitării drumurilor.

Prima întrunire a Comitetului de coordonare a proiectului PNUD

Prima întrunire a Comitetului de coordonare a proiectului PNUD „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova” a fost organizată cu participarea Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, a vicepreședintelui Parlamentului, Liliana Palihovici și a Secretarului general al Parlamentului, Ala Popescu. La ședință au mai participat reprezentanții PNUD, ai societății civile și ai ambasadei Suediei, țară care finanța proiectul.

Vizita delegației Biroului GOPAC din Serbia

În perioada 14-16 februarie 2017, Biroul Național GOPAC Moldova a găzduit vizita de lucru a delegației Biroului GOPAC din Serbia, care reprezintă unul din cele mai active birouri naționale a Organizației Globale a Parlamentarilor Împotriva Corupției din Europa de Sud-Est.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...