[ X ]
Breaking news13 Februarie 2018 12:30

Inițiativă PDM: Partidele care vor promova femei în circumscripții uninominale vor primi supliment bugetar

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a avizat pozitiv astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, inițiativa cu privire la implementarea unui mecanism mai avansat de promovare a doamnelor în politică.

După cum informează TRIBUNA, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că inițiativa urmează să fie înregistrată în Parlament.

Totodată, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a menționat că își doresc ca femeile să fie promovate intens.

„Noi deja avem obligativitatea ca listele electorale să fi compuse din cel puțin 40% doamne. Totodată, în vederea implementării sistemului electoral mixt am propus încă un mecanism de susținere a femeilor, care vor trebui să colecteze de 2 ori mai puține semnături pentru a candida în circumscripții uninominale. Se propune un mecanism de susținere financiară a partidelor care promovează doamne. Deci, partidele care vor promova cel puțin 40% doamne candidate în circumscripții uninominale – vor primi supliment bugetar de cel puțin 10% din întreaga sumă alocată pe anul bugetar respectiv pentru partid. Pentru fiecare doamnă care va fi aleasă în circumscripție, de asemenea, partidul va primi un supliment în baza unui coeficient de multiplicare, ce va fi elaborat și aprobat de CEC”, a precizat democratul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...