[ X ]
Important13 Februarie 2018 17:00

Ex-ministru: Decizia categorică a Comisiei de la Veneția va demonstra că votul mixt este inoportun

Se așteaptă, în scurt timp, decizia categorică a Comisiei de la Veneția, care va demonstra că votul mixt este inoportun și el a fost introdus cu încălcarea principiilor și valorilor democratice. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, ex-ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, liberalul Iurie Chirinciuc.

Potrivit lui, „astfel, PL, va convinge odată în plus electoratul că a avut dreptate atunci când a refuzat să voteze modificarea sistemului de vot”.

El sugerează că anume din cauza că PL nu a acceptat sistemul electoral mixt a avut de plătit scump. „Noi am rămas pe aceleași poziții și diplomații acreditați în R. Moldova, raportorii UE pentru R. Moldova nu au cum să nu vadă acest lucru… … În urma acestui refuz de a colabora cu foștii parteneri de coaliție – a fost suspendat din funcție Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, iar eu am fost arestat. Metodele utilizate de cei care au operat aceste ilegalități sunt condamnabile. Ei utilizează aceeași schemă de „cumpărare” a unor persoane corupte, obligându-le pentru funcții și bani să scrie denunțuri, să depună mărturii false”, mai scrie Iurie Chirinciuc.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...