[ X ]
Important28 Ianuarie 2018 14:00

Omul Săptămânii - Silvia Radu, Primarul general interimar al Chișinăului

Silvia Radu a avut o săptămână extrem de încărcată şi a fost permanent în atenţia opiniei publice.

Astfel, în debutul săptămânii, ea a demarat o întreagă campanie privind înlăturarea consecinţelor ninsorilor, fiind extrem de activă şi din punct de vedere al mediatizării şi comunicării.

De asemenea, în debutul săptămânii, s-a anunţat despre proiectul ce prevede reabilitarea trecerilor subterane din capitală.

Tot în această săptămână, Primarul general interimar al Chișinăului a participat la evenimentului aniversar – 10 ani de înfrățire cu orașul Iași. Evenimentul a avut loc la Iaşi.

O ştire bună în această săptămână, Silvia Radu a primit şi de la Procuratura municipiului Chișinău, care a refuzat pornirea urmăririi penale, în temeiul denunțului reprezentantului Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, dar și a plângerilor lui Victor Gurău, Maia Laguta și Alexei Dimitrov, referitoare la acțiunile pretins ilegale ale primarului general interimar al mun. Chișinău.

Săptămâna a fost marcată şi de polemica aprinsă a Silviei Radu cu liberalii, mediatizată intens în presă, primarul interimar având o prestaţie cu mult peste aşteptările unora dintre acei ce au urmărit polemica respectivă.

TRIBUNA precizează: Silvia Radu s-a născut pe data de 27 februarie 1972 la Hâncești. A absolvit Universitatea din Navarra (Spania), facultatea Managementul Afacerilor; Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine; Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale.  După facultate, a fost angajată la Ministerul Energeticii, iar prima funcție deținută a fost cea de șefă a secției relații internaționale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice și Combustibil (pe atunci autoritatea de administrare a energeticii) în anii 1997-1999. La scurt timp după privatizarea unor întreprinderi energetice de către compania spaniolă Unión Fenosa, Silvia Radu devine, la 1 mai 2000, secretar general, director corporativ și vicepreședinte la reprezentanța din Republica Moldova a acestei companii. Ea deține această funcție până pe data de 8 aprilie 2008, când devine președinte al Unión Fenosa în Moldova. În 2011, Silvia Radu devine președinte al Asociaţiei femeilor antreprenoare și al Asociației businesului european – ambele funcţii le exercită până în 2015. Tot în 2011 este numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. În 2016 a candidat la funcţia de Preşedinte al RM. În toamna anului 2017 a devenit viceprimar al capitalei şi primar interimar de Chişinău.  Împreună cu soțul său, deţin mai multe întreprinderi agricole și imobiliare. Silvia Radu şi soţul său au trei copii.

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...