[ X ]
Breaking news25 Ianuarie 2018 13:56

Tinerii Platformei DA au depus o petiție la Guvern: Cerem publicarea integrală a raportului Kroll

Tinerii Platformei Demnitate şi Adevăr (DA) au protestat astăzi în faţa Guvernului Republicii Moldova.

După cum informează TRIBUNA, tinerii Platformei DA au improvizat cu ajutorul unor pancarte, pe care erau fotografiile unor persoane, care ar fi incluse în raportul Kroll-2, despre care Premierul Pavel Filip declara că ar fi „oameni absolut oneşti”.

Totodată, tinerii DA au înaintat Guvernului o petiție, prin care cer publicarea integrală a raportului Kroll.

„Vrem să știm și noi cine sunt cei 90% absolut onești, iar mai ales să-i cunoaștem pe cei 10% responsabili de jaful secolului. Astfel, domnule Premier, avem toate motivele să credem că îi protejați. Luând în calcul că investigația Kroll este finanțată din banii publici, ne adresăm cu următoarele revendicări: unu – publicarea listei beneficiarilor jafului din sistemul bancar; doi – pornirea unei anchete internaționale și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac cu adevărat vinovați și confiscarea averilor acestora; trei – inițierea împreună cu entitățile internaționale specializate în procesul de recuperare a banilor și patru – demiterea din funcții publice a tuturor persoanelor implicate în procesul de devalizare a banilor”, se spune în petiție.

De menționat că, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, Premierul Filip a menționat că nu a citit raportul Kroll, recunoscând cu privire la declarația sa anterioară, în care menționa că 90 la sută dintre numele care apar în raportul Kroll 2 sunt ale oamenilor „absolut onești”, că a fost o exprimare nereușită din partea sa și și-a cerut scuze pentru asta.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...