[ X ]
Exclusiv25 Ianuarie 2018 10:00

Expert: Integrarea europeană nu depinde de numărul de vizite oficiale la Bruxelles și nici de numărul de beri bavareze băute

Directorul executiv al IDIS Viitorul, Igor Munteanu a fost solicitat de TRIBUNA să comenteze venirea lui Iurie Leancă în funcţia de vicepremier pentru integrare europeană, dar și dacă crede că, procesul de integrare europeană va lua amploare sau va suferi eșec, în perioada mandatului lui Leancă.

Igor Munteanu a declarat că, decizia de a accepta această propunere îi aparține lui Iurie Leancă. „Integrarea europeană nu depinde de numărul de vizite oficiale la Bruxelles și nici de numărul de beri bavareze băute pe parcursul mandatului, ci de credibilitatea statului, RM, de statul de drept și justiție, de economia țării, de bunăstarea orașelor și mediului rural. Toate fără excepție acestea sunt gâtuite de un model de guvernare infectat de interesele unor oameni ambițioși, dar nepregătiți pentru munci în sectorul public. Cum spun prietenii noștri americani: „unfit for the job”. Mulți dintre acești haiduci ai tranziției din ultimii au reușit să privatizeze o serie de instituții esențiale ale statului și exploatează iscusit rentele acestui sistem. Un fel de model „Moldovanka” la scara unei populații de 3,3 mil. de locuitori. Dacă acest proiect „Moldovanka”, promovat cu insistență prin legislații imorale, cum este amnistierea de capitaluri, decriminalizarea inracțiunilor economice și alte năstrușnicii ale unor minți incompatibile cu sectorul public, va reuși, atunci cred că în această țară vor rămâne doar ei și servitorii care lustruiesc pantofii unor asemenea decidenți”, a precizat Munteanu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...