[ X ]
Exclusiv20 Ianuarie 2018 06:00

(ACUM UN AN) Raportul Premierului Filip

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 20 ianuarie 2017.

Raportul Premierului Filip

Premierul Pavel Filip a prezentat raportul de 1 an de activitate al Cabinetului de miniștri. Premierul a menționat că anul a fost un an dificil, mai ales că a fost și an electoral, totuși, s-au reușit mai multe lucruri pozitive. El a făcut o trecere în revistă a acestora.

Conferința fracțiunii PLDM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a criticat dur, în cadrul unei conferințe de presă, activitatea Guvernului Filip în primul an. În special, fracțiunea a criticat mimarea de către Guvern a reformelor și aprofundarea sărăciei.

Inițiativa Președinției

Președinția Republicii Moldova a lansat inițiativa de constituire a Consiliului Economic pe lângă Președinte. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, consilier politic.

Discuția lui Anatol Șalaru cu Călin Popescu Tăriceanu

Fostul liberal, Anatol Șalaru, ex-ministru al Apărării, a avut „o consistentă discuție cu Președintele Senatului României, Calin Popescu Tăriceanu”. Anunțul a fost făcut de acesta pe o rețea de socializare.

Ședința Biroului permanent al CMC

Șeful fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a anunțat că a avut loc ședința Biroului permanent al CMC. El a informat că liberalii au lipsit de la ședință și că celelalte fracțiuni au stabilit să desfășoare prima ședință a CMC în noul an pe 3 februarie 2017.

Conferința lui Grigore Petrenco

Președintele Partidului „Casa Noastră-Moldova” (Blocul Roșu), Grigore Petrenco, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a înregistrat o cerere legată direct de dosarul furtului din Banca de Economii. El a precizat că era vorba de o acțiune civilă ca să fie recunoscut drept parte civilă în acest dosar.

Încheierea vizitei lui Wolf Dietrich Heim

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, și-a încheiat vizita la Chișinău și Tiraspol. În cadrul unei conferințe de presă, Ambasadorul a menționat că OSCE urmează să implementeze o nouă agendă cu priorități pentru reglementarea problemei transnistrene.

Ședința de constituire a APG

Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) de legislatura a VI-a, și-a desfășurat ședința de constituire și și-a ales conducerea. Deputatul Alexandr Tarnavschii a fost ales în calitate de Președinte al APG.

Protestul tinerilor din Platforma DA

La un an de la învestirea Guvernului, Tinerii Platformei DA au  organizat un flashmob cu genericul „Un an de guvernare Plahotniuc-Filip”, prin care au prezentat activitățile Guvernului Filip pe parcursul anului 2016 din punct de vedere negativ.

Retrospectiva PL

În cadrul unei conferințe de presă, Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a făcut o retrospectivă a evenimentelor prin care au trecut liberalii, după ce și-au asumat actul guvernării, împreună cu democrații și 22 deputați neafiliați.

Audieri la Parlament

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție, ai Ministerului Educației și ai Primăriei municipiului Chișinău au fost audiați de către Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Daniel Ioniță

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală. Șeful statului a pledat pentru o bună conlucrare în interesul cetățenilor ambelor state, bazată pe respect și avantaj reciproc.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Ulrike Knotz

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germane la Chișinău,  Ulrike Knotz. Părțile au discutat situația actuală în relația dintre state și au apreciat pozitiv dinamica de dezvoltare a acestora.

Ședință de lucru la Guvern

Conceptul de reformare a sistemului de determinare a dizabilităţii a fost examinat în cadrul unei şedinţe de lucru la Guvern, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip. Proiectul respectiv a fost elaborat în baza studiului realizat de Programul Naţiunilor Unite pentru dezvoltare şi era orientat spre satisfacerea necesităţilor persoanelor cu nevoi speciale şi racordarea sistemului la standardele internaţionale.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...