[ X ]
Important19 Ianuarie 2018 17:00

Vor primi bani de la stat cei care vor candida în circumscripții la viitoarele alegeri? Răspunsul președintei CEC!

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă moldpres.md, detalii referitoare la finanțarea campaniei electorale pentru următoarele alegeri parlamentare, în ceea ce ține de finanțarea concurenților electorali care vor participa în alegeri în circumscripțiile uninominale, dar și dacă va exista un plafon financiar pentru sumele cheltuite în scopuri electorale.

După cum informează TRIBUNA, Alina Russu a declarat că, CEC va stabili, în mod obligatoriu, „un plafon pentru mijloacele financiare care pot fi folosite de către un concurent electoral în timpul campaniei electorale desfășurate într-o circumscripție uninominală – fiecare dintre aceste 51 de circumscripții uninominale va avea plafonul ei”. „Vom avea un plafon financiar și pentru circumscripția națională”, a subliniat ea.

Având în vedere că partidele primesc finanțare din partea statului, în funcție de rezultatul obținut la alegerile parlamentare și locale, președinta CEC a fost întrebată ce se va întâmpla în cazul deputaților aleși în circumscripții uninominale și dacă vor primi o compensație financiară pentru sumele cheltuite în timpul campaniei electorale.

„Candidații independenți, indiferent dacă vorbim de scrutin parlamentar, local sau prezidențial, nu sunt beneficiari ai alocațiilor bugetare din partea statului. Legea cu privire la partidele politice reglementează faptul că de subvenții bugetare pot beneficia doar partidele politice. De aceea, pentru a primi aceste subvenții din partea statului, se aplică două criterii – performanțele la alegerile parlamentare și din cele locale”, a punctat Russu.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...