[ X ]
Important17 Ianuarie 2018 12:00

Ce țări a vizitat Premierul Filip în 2017!

Prim-ministrul Pavel Filip a efectuat în 2017 paisprezece deplasări de lucru peste hotarele țării – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Prima deplasare de lucru peste hotarele ţării din 2017 a fost la data de 13 februarie, în Kiev, Ucraina, aceasta fiind și prima sa vizită oficială în această țară.

Ulterior, în luna martie Premierul Pavel Filip a întreprins trei vizite. Este vorba despre o vizită de lucru  în data de 23 martie, în România și anume la Piatra Neamţ. După care la 27 martie Premierul a participat la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova, care s-a desfăşurat la Kiev, Ucraina. Iar a treia vizită de lucru din acea lună, a efectuat-o în perioada 29-31 martie, în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg.

De asemenea, şeful Executivului a efectuat, în perioada 8-10 mai, o vizită oficială în Republica Cehă.

În luna iunie, Pavel Filip a avut iar trei deplasări de lucru. Este vorba despre o vizită de lucru la Minsk, Republica Belarus, în perioada 6 – 7 iunie; în perioada 20 – 21 iunie curent, la Bruxelles, Belgia, iar în perioada 25 – 27 iunie – o vizită oficială la Strasbourg, Republica Franceză.

Toamna, Premierul Filip a efectuat, la data de 8 septembrie, o vizită de lucru la Odesa, Ucraina, iar în perioada 19 – 22 septembrie a participat la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care s-a desfăşurat la New York.

În noiembrie, Filip a avut din nou trei deplasări de lucru, și anume: în perioada 8 – 10 noiembrie 2017, o vizită oficială în Statul Israel; în perioada 22 – 25 noiembrie 2017 o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde a participat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE), iar în perioada 27-29 noiembrie 2017 – o vizită oficială în Georgia.

A încheiat anul 2017 Premierul Filip cu o vizită de lucru la Minsk, Belarus, în perioada 11-12 decembrie, unde a participat la Reuniunea Șefilor de Guvern ai statelor membre ale Inițiativei Central-Europene.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...