[ X ]
Important17 Ianuarie 2018 11:00

Andrei Năstase: Greva foamei consilierilor de la PN reprezintă o acţiune extremă de protest

Greva foamei consilierilor de la PN reprezintă o acţiune extremă de protest, care trebuie să intre în cel mai scurt timp în vizorul partenerilor noştri de dezvoltare, opoziţiei antioligarhice, societăţii civile în întregime. Cu o declaraţie în acest sens a venit liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase.

Potrivit lui, „după ce au fost capturate toate instituţiile publice importante la nivel central, regimul finalizează actualmente, cu metode absolut anti-europene, procedura distrugerii autonomiei locale şi punerii sub control total a localităţilor”. „Acest lucru se întîmplă în condiţiile cînd primăriile, conform tuturor studiilor sociologice, sunt unele dintre puţinele instituţii ce se bucură de încrederea cetăţenilor ţării”, susţine el.

Andrei Năstase menţionează că „ultimele redute ale democraţiei şi libertăţilor politice, în prezent, sunt în mare pericol”. „Platforma DA în colaborare cu alte forţe politice antioligarhice şi societatea civilă matură se va opune acestei ofensive autoritare a unui regim mafiot, care încearcă să substituie valorile europene cu o dictatură feroce. Considerăm că în lupta noastră împotriva procesului de sugrumare a autonomiei locale şi transformării Republiciii Moldova într-un regim autoritar controlat de un oligarh-uzurpator cu multiple identităţi şi cetăţenii, cu un trecut penal şi obscur, cu anchete penale în derulare în diferite ţări avem nevoie de sprijinul decisiv al lumii civilizate”, mai declară el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...