[ X ]
Important17 Ianuarie 2018 14:00

Analist: Tensiunea dintre puterea locală de la Bălţi şi cea de la centru este explicabilă într-un an electoral

Tensiunea dintre puterea locală de la Bălţi şi cea de la centru este explicabilă într-un an electoral. Era şi de aşteptat ca o redută atât de importantă cum este urbea considerată capitala din nordul ţării să devină un câmp de luptă pentru politicieni. De această părere este comentatorul politic, Igor Volniţichi.

„Eu înţeleg ceea ce spun cei de la guvernare, că există căi legale, dar, din alt punct de vedere, nu putem neglija nici poziţia consilierilor Partidului Nostru, care spun că justiţia în Republica Moldova este una selectivă, nefuncţională sau ghidată politic. Toate aceste argumente cred că au şi stat la baza deciziei consilierilor din Partidul Nostru de a declara greva foamei. Este o situaţie nemaiîntâlnită în Republica Moldova. Nu am mai avut asemenea cazuri când într-un oraş atât de important, cei care deţin majoritatea în Consiliul municipal să intre în greva foamei”, a declarat analistul pentru „Europa Liberă”.

Igor Volniţchi crede că doar cedările reciproce pot detensiona situația de la Bălți „ce afectează cel mai mult locuitorii municipiului care mai așteaptă onorarea promisiunilor lansate de ambele tabere beligerante”.

Cristina Pendea

foto: europalibera.org

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...