[ X ]
Important14 Ianuarie 2018 14:00

Omul Săptămânii - Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova

În această săptămână, Guvernul şi-a reluat activitatea într-o nouă componenţă, mai mult de jumătate din membrii Executivului începându-şi exercitarea mandatelor după recentele remanieri guvernamentale. Astfel, Premierul Pavel Filip a început noul an cu o echipă în mare parte nouă.

Potrivit versiunii oficiale, remanierile guvernamentale s-au făcut atât cu scopul de a asigura o eficienţă mai mare a echipei guvernamentale, cât şi punându-se un accent deosebit pe tehnocraţi, lucru important într-un an electoral cum e 2018. Într-un fel, această situaţie ar trebui să-i cadă cât se poate de bine Premierului Pavel Filip, deoarece, cel puţin teoretic, Guvernul ar urma să aibă mai multă libertate în acţiune şi rezultate mai bune. Iar un plus de eficienţă şi de rezultate bune va însemna şi un plus la imaginea Premierului.

Cu alte cuvinte, putem concluziona că în această săptămână Premierului Pavel Filip i-au fost create toate posibilităţile pentru a se manifesta din plin. Rămâne să vedem dacă el va şti să le valorifice.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM. Pavel Filip este căsătorit şi are doi copii.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...