[ X ]
Exclusiv12 Ianuarie 2018 10:00

Membrii Guvernului cu studii peste hotare!

Șapte din nouă membri ai Guvernului au studiat peste hotare – arată o analiză efectuată de TRIBUNA.

Este vorba despre ambii vicepremieri: vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic în 2010 a făcut un stagiu profesional la Școala Națională de Administrare de pe lângă Prim-ministrul Republicii Franceze, or. Paris, Franța, iar vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în perioada 1981-1986, a studiat la Institutul de Stat din Moscova pentru Relaţii Internaţionale, fiind licenţiat în relaţii internaţionale.

Totodată, ministrul Finanţelor,  Octavian Armaşu, în perioada 2002-2006, a studiat la Chartered Financial Analyst (CFA), absolvind programul de instruire la „CFA Institute”, Statele Unite ale Americii; ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a studiat, în perioada 1986-1989, la Universitatea de Stat „Mihail Lomonosov”, or. Moscova, Federaţia Rusă; ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în 2002-2003, a fost bursier al Programului internaţional academic al Guvernului Statelor Unite ale Americii, Kentucky, SUA.
De menționat că, ministrul Justiției, Alexandru Tănase a studiat, în perioada 1990-1994, la Universitatea Al. I. Cuza, Iaşi, România la Facultatea de Drept Diplomă universitară, fiind licențiat în drept.

Și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a studiat peste hotare, și anume: 1983-1987 – la Institutul de cercetări științifice în domeniul electrificării agriculturii din orașul Moscova (Rusia), fiind aspirant, iar din 1984 până în 1987 – studii de doctorat, susținerea tezei de doctor în științe tehnice, Institutul de cercetări științifice în domeniul electrificării agriculturii, Moscova (Rusia), specialitățile: mecanizarea agriculturii, electrificarea agriculturii.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...