[ X ]
Exclusiv12 Ianuarie 2018 06:30

Cum şi-au început carierele actualii membri ai Guvernului! Primele locuri de muncă!

Chiar dacă în prezent dețin funcții de vicepremieri sau miniştri, actualii membri ai Guvernului și-au început activitatea profesională în funcții modeste. TRIBUNA vă propune un material din care veți afla care au fost primele joburi ale actualilor membri ai Guvernului.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și-a început activitatea profesională în 1991 la SA „Bucuria”. A ocupat pe rând funcţiile de şef de secţie,  inginer-şef, Director general adjunct pe probleme de producţie şi tehnologie, şi Director general al S.A. „Bucuria”.

Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu indică ca prim job, în 1996-1997, manager vânzări la Glass Container Company; ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și-a început cariera în 1997 în calitate de inspector la Direcţia de combatere a crimei organizate şi corupţie a IGP din Chişinău; ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc – în 1989 ca  lector la Catedra de istorie politică la Universitatea de Stat din Moldova; ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari – în 1994 ca medic transfuziolog la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, iar ministrul Apărării, Eugen Sturza – în 2009 ca şi consilier al ex-Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat.

Totodată, vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în 1989 şi-a început activitatea în Ministerul de Externe; vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic – în 2004 – ca specialist al Secției tratate și integrare europeană a Direcției relații international al MAI; ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici – în 2000 la Eval-Standart, Coordonator departamentul vânzări și distribuție ; ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase – în 1995 ca şi consilier juridic independent; ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici – în 1987 la Institutul Politehnic din Chișinău „S. Lazo”, iar ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi  – în 2005 ca Secretar II (Secretar III, Atașat), Direcția America, Asia, Orientul Mijlociu și Africa, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova.

La rândul său, membrii Guvernului din oficiu: Guvernatorul (Bașcanul) UTA Găgăuzia (Gagauz -Yeri),  Irina Vlah și-a început activitate profesională în 1996în calitate de jurist la Inspectoratului Fiscal din UTA Găgăuzia, iar Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca – în 1988 în calitate de Şef al Catedrei de Chimie Fizica a USM.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...