[ X ]
Exclusiv12 Ianuarie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Convorbirea telefonică a lui Pavel Filip cu Volodimir Groisman

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 ianuarie 2017.

Acţiunea tinerilor de la PAS

Echipa de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat, în fața Reședinței de Stat, un flashmob cu tema „Tăiței pentru Dodon”. Tinerii au venit cu mai multe pachete de tăiței, pe care le-au lăsat agenților de pază de la intrare, sugerând astfel că Preşedintele RM nu ar spune tot adevărul despre veniturile şi cheltuielile sale. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban a declarat, în replică, că Preşedintele îşi declară cinstit veniturile şi cheltuielile.

Acţiune sub patronajul Primei Doamne

Președinția Republicii Moldova a hotărît să lanseze o campanie națională de colectare a fondurilor pentru cumpărarea unei locuințe pentru o familie din satul Dubovca, r. Hâncești, sub patronajul Primei Doamne, Galina Dodon. Despre aceasta a anunțat, pe o rețea de socializare, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Apelul ONG-urilor

Mai mulți reprezentanți ai societății civile din R. Moldova au solicitat autorităților oficiale din Statele Unite ale Americii să ia atitudine față de legea privind liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, promovată de guvernarea de la Chişinău.

Semnarea Acordului moldo-german

Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) a semnat un acord cu reprezentații Republicii Federale Germania, în domeniul securității sociale. Acordul instituia raporturi juridice bilaterale importante pentru RM, dar, în mod special, pentru cetățenii RM care activează și sunt remunerați pe teritoriul Germaniei.

Convorbirea telefonică a lui Pavel Filip cu Volodimir Groisman

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman. Dialogul purtat s-a referit la evoluţiile înregistrate în cadrul parteneriatului bilateral şi posibilităţile de dinamizare a acestuia.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...