[ X ]
Important10 Ianuarie 2018 16:00

Deputat: Mi-aş dori ca în 2018 românii de pe ambele maluri ale Prutului să realizeze reunificarea națională

Roman Boțan, deputat al Partidului Liberal, Preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, a vorbit pentru www.oficial.md despre așteptările sale de la anul 2018.

„În mod ideal, mi-aș dori ca anul 2018, an în care sărbătorim Unirea, să fie anul în care românii de pe ambele maluri ale Prutului vor realiza reunificarea națională. Dacă e să fim ancorați în realitatea zilei de azi, mi-aș dori ca 2018 să fie anul în care majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova să devină susținători ai dezideratului reunificării, pentru ca, în mod democratic și în spiritul tratatelor internaționale, să realizăm acest fapt pentru totdeauna”, a declarat deputatul.

Roman Boțan a vorbit despre importanța reunificării, dar și despre avantajele politice, sociale și economice.

„Mi-aș dori ca legile să fie implementate corect, ca instituțiile, care în conformitate cu legea sunt independente, să-și exercite atribuțiile onest, fără influențe, mi-aș dori o justiție corectă și economie funcțională, mi-aș dori ca adevărul să stea în capul mesei, mi-aș dori ca fiecare cetățean, să devină în conștiință cei puțin un pic german și făcând analogie cu reunificarea FRG și RDG, și să înțeleagă că, pentru ca toate cele enunțate anterior să lucreze corect, trebuie să decidem noi, reunirea este inevitabilă. Avantajele politice, sociale și economice sunt evidente”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...