[ X ]
Breaking news10 Ianuarie 2018 15:45

Alexandru Tănase: „Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector”

Avocatul, fostul judecător și președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a revenit în funcția de ministru al Justiției.

După cum informează TRIBUNA, astăzi, după ce a fost semnat decretul de numire în funcție, el a depus jurământul, iar mai târziu, a fost prezentat colegilor din Minister de către Prim-ministrul Pavel Filip.

Astfel, Alexandru Tănase a comunicat că intenționează să facă schimbări în domeniu. „Pentru mine a fost o provocare această invitație de a face parte din Guvern, anume pe domeniul justiției. Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector și cred că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil”, a declarat Alexandru Tănase.

La rândul său, Premierul Pavel Filip a menționat că trebuie să se concentreze pe lucrurile ce trebuie să le facă un Executiv: „să fie mai aproape de oameni și de problemele lor, iar împreună să venim cu soluții”.

De menționat că, anterior, Alexandru Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției între septembrie 2009 și mai 2011. Alexandru Tănase este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...