[ X ]
Exclusiv10 Ianuarie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Recurs depus de avocaţii lui Vlad Filat la CSJ

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 ianuarie 2017.

Sesizarea PL la CC

Deputații Partidului Liberal (PL) au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) privind interpretarea dispozițiilor art. 98 alin. (4) și (6) din Constituția Republicii Moldova, cu privire la numirea unor membri ai Guvernului. Președintele PL, Mihai Ghimpu a declarat că, Constituția prevede numirea membrilor Guvernului și schimbarea unor membri prin decretul Președintelui, însă Constituția nu spune clar dacă are dreptul Președintele de a respinge candidatura.

Recurs depus de avocaţii lui Vlad Filat la CSJ

Biroul Asociat de Avocaţi „Popa și Asociații” a contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl viza pe fostul Premier al Republicii Moldova, Vlad Filat. Apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar.

CC a restituit sesizarea deputatului Grigore Cobzac

Curtea Constituţională (CCM) a restituit deputatului Grigore Cobzac sesizarea din 6 ianuarie 2016, prin care instanţa era solicitată să se pronunţe asupra legalităţii retragerii cetăţeniei RM fostului Preşedinte român, Traian Băsescu, deoarece aceasta a fost depusă cu încălcarea competenţei stabilite expres de Legea cetăţeniei Republicii Moldova.

Întrevederea Premierului cu sindicaliştii

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei pentru a discuta revendicările înaintate de acestea Guvernului, Parlamentului şi Preşedintelui. Din cerinţele sindicatelor din educaţie, cele mai intense discuţii a trezit solicitarea de egalare a salariului pentru categoria I de salarizare cu minimul de existenţă pe ţară, începând cu 1 ianuarie 2017.

Dispoziţia lui Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a semnat dispoziția cu privire la convocarea Parlamentului în sesiunea ordinară de primăvară 2017. Andrian Candu a dispus convocarea Parlamentului în sesiunea ordinară de primăvară începând cu 1 februarie 2017.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...