[ X ]
Breaking news29 Decembrie 2017 14:15

Actele pentru inițierea referendumului pentru anularea sistemului mixt - depuse la CEC

Reprezentanții grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului de anulare a sistemului electoral mixt au depus pachetul de acte pentru a fi înregistrați la Comisia Electorală Centrală.

După cum informează TRIBUNA, Președintele grupului de inițiativă, Ștefan Gligor a oferit mai multe detalii despre acțiunea propusă.

„Au participat la ședința de constituire 735 de persoane, majoritatea s-au găsit pe lista membrilor grupului. Ultimele sondaje arată că circa 16 % susțin modificarea sistemului electoral mixt. Cetățenii până la urmă au înțeles că este o minciună sistemul electoral modificat. Setul de acte constituie lista grupului, lista membrilor grupului de inițiativă și proiectul legii, care se propune spre adoptare de către popor. Șansele depind de efortul pe care îl faci. Sistemele electorale sunt modalitatea de acces și plecare a politicienilor la putere. Șansele noastre de a unifica societatea sunt foarte mari”, a precizat el

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a comunicat despre procedura de aplicare a documentelor.

„Din momentul depunerii documentelor necesare, în termen de 15 zile, Comisia Electorală Centrală va veni cu rezultatele examinării a acestor acte. Este vorba de un referendum republican, când este vorba de bani nu vrem să venim cu raspunsuri estimative, sumele variază. Va fi adoptată hotărârea de înregistrare a grupului de inițiativă, din acest moment grupul are la îndemână 2 luni pentru colectarea semnăturilor. Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când este inițiată procedura unui referendum legislativ”, a conchis ea.

 Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...