[ X ]
Important24 Decembrie 2017 13:00

Omul Săptămânii - Vitalie Pârlog, Directorul Serviciului de Informații și Securitate

Vitalie Pârlog a devenit, în această săptămână, noul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). El a obţinut votul majorităţii deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova.

Vitalie Pârlog este cunoscut ca un bun specialist, iar numele său se vehicula de ceva timp în contextul funcţiei respective. De aceea, dacă pentru unii această numire a fost o surpriză, pentru alţii a fost ceva aşteptat.

Cu siguranţă, Vitalie Pârlog dispune de capacităţile necesare pentru a avea un mandat de succes în fruntea SIS. De aceea, rămâne să-i urmărim acţiunile şi să vedem în ce măsură va fi redimensionată activitatea SIS sub conducerea sa.

TRIBUNA precizează: Vitalie Pârlog s-a născut pe data de 28 iulie 1974 în orașul Nisporeni. Între anii 1992 și 1997 a studiat la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Departamentul Drept, specialitatea – Drept internațional. Activitatea profesională și-a început-o în anul 1993 în calitate de consultant juridic în cadrul unei companii private internaționale. În perioada anilor 1997-2001 activează în funcția de consultant principal în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Serviciul acte ale Președintelui. În ianuarie 2001 este numit Director adjunct al Direcției Agent Guvernamental și Relații Internaționale a Ministerului Justiției. Tot în anul 2001 devine Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Director al Direcției Generale Relații Internaționale și Integrare Europeană a Ministerului Justiției. În perioada 2001-2005 a activat în calitate de membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, membru al Comisiei Europene pentru Eficacitatea Justiției a Consiliului Europei, membru al Comitetului de experți pentru ameliorarea procedurilor de protecție a drepturilor omului din cadrul CDDH a Consiliului Europei, conducător al delegației moldave la Comitetul European pentru problemele penale a Consiliului Europei. În anul 2005 devine membru al Comisiei guvernamentale permanente pentru organizarea executării hotărârilor definitive ale Curții Europene a Drepturilor Omului versus Republica Moldova. La data de 20 septembrie 2006, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Vitalie Pârlog este numit în funcția de ministru al Justiției. Și-a păstrat funcția de ministru și în noile guverne, formate de Zinaida Greceanâi: 31 martie 2008 – 10 iunie 2009, 10 iunie – 25 septembrie 2009. În septembrie 2009 a fost o scurtă perioadă de timp Prim-ministru interimar al RM. În prezent deține o importantă funcție în cadrul Interpol.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...