[ X ]
Exclusiv21 Decembrie 2017 14:00

Ce spune Igor Grosu despre atragerea de către PAS şi PDA a electoratului unionist

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a fost întrebat: Au cumva PAS şi PDA în vedere careva posibilităţi de atragere a electoratului unionist?

„Suntem conştienţi de faptul că problema Unirii este una extrem de sensibilă, mai ales din cauza instrumentalizării sale de factorul politic. Din păcate, timp de 27 de ani, politicienii moldoveni s-au folosit de acest ideal mai mult din considerente electorale, pentru a obţine acces în Parlament, fără însă a propune un plan realist al unificării celor două state. Nici acum nu există un asemenea plan, ce ar fi fost convenit cu România, Uniunea Europeană şi alţi factori de decizie internaţională (după modelul german). PAS nu doreşte să fie un alt partid populist, care să paraziteze pe idealurile naţionale, fără a putea face nimic concret în acest sens”, a declarat el.

Igor Grosu a spus că, „totodată, soluţia PAS este realistă şi fezabilă”. „PAS îşi doreşte ca oamenii din R. Moldova să trăiască într-o societate prosperă şi liberă, aşa cum îşi doresc şi unioniştii sinceri. Noi avem aceleaşi obiective finale – să trăim într-un stat european. Pentru aceasta trebuie să construim aici o societate deschisă, democratică, bazată pe valori şi norme europene, care să asigure un trai mai bun şi un viitor copiilor noştri. Construim instituţii puternice centrate pe grija faţă de omul de rând, luptăm împotriva corupţilor, facem reforme necesare schimbării, iar prin aceasta ne apropiem de dezideratul comun. Doar aşa vom fi primiţi cu braţele deschise în familia UE şi, implicit, în România. Noi nu promitem lucruri irealizabile, dar vom face tot posibilul să ajungem să trăim într-un stat european. Este în puterile noastre. Sperăm ca electoratul unionist, care este un electorat raţional şi bine intenţionat, să ne înţeleagă şi să ne acorde încrederea”, a mai declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...