[ X ]
Exclusiv16 Decembrie 2017 08:00

Andrei Năstase deschide parantezele referitor la principiile ce au stat la baza deciziei PDA şi PAS de a merge în comun în alegeri

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase fost întrebat: Aţi putea deschide parantezele referitor la ce principii au stat la baza deciziei Platformei DA şi PAS de a merge în comun în următoarele alegeri?

„Relațiile dintre PAS și DA au fost întotdeauna corecte, iar în campania prezidențială din 2016, în baza unui parteneriat solid, chiar am reușit să obținem un rezultat bun. De asemenea, am cooperat foarte strâns în perioada luptei pentru menținerea sistemului electoral proporțional. Ambele partide au participat activ la protestele organizate de societatea civilă. Am colaborat foarte strâns și în procesul de comunicare cu reprezentanții PPE, dar și cu alți parteneri europeni pentru a-i informa despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”, a declarat el.

În ceea ce privește participarea în comun la alegerile parlamentare, Andrei Năstase spune că „am agreat să acționăm în spiritul reciprocității și onestității, a echității și parității”.

„În acest moment, mai mult ca niciodată avem nevoie de consolidarea opoziției democratice, pro-europene. În contextul în care există o alianță informală PD-PSRM cu obiectivul bine conturat al menținerii la putere și libertate a binomului Plahotniuc-Dodon, în situația când Plahotniuc susține direct consolidarea unor partide populiste, pentru a nu dispersa voturile alegătorilor noștri, în calitate de reprezentanți ai opoziției reale, nu avem altă soluție decât crearea unui bloc, a unei liste comune care va realiza alternanța la putere în 2018”, a declarat el.

Andrei Năstase spune că, „în același timp, blocul electoral nu înseamnă în nici un caz pierderea identității Platformei DA sau PAS”. „Noi vom rămâne partide independente, însă acum, mai mult ca niciodată nu avem dreptul să risipim voturile. Orice vot care nu va merge spre construcția fundamentată de PAS și Platforma DA riscă să-l avantajeze pe Plahotniuc”, a mai declarat liderul PDA.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...