[ X ]
Exclusiv12 Decembrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Şedinţă specială la Guvern

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 12 decembrie 2016.

Solicitarea ONG de mediu

Mai multe ONG de mediu au solicitat, în cadrul unei conferințe de presă, menținerea Ministerul Mediului în componența noii structuri a Guvernului Republicii Moldova.

Şedinţă specială la Guvern

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul unei ședințe speciale, o serie de amendamente și modificări la proiectul Politicii fiscale și vamale pentru anul 2017, propuse de deputaţi.

Proiectul privind introducerea bugetării participative

Consilierii municipali ai Partidului Popular European din Moldova (PPEM), împreună cu Rețeaua Civică Urbană și Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale, au anunţat, în cadrul unei conferințe de presă, ideea lansării proiectului privind introducerea bugetării participative (civile) în municipiul Chișinău.

Nemulţumirea AMB

În cadrul unei conferinţe de presă, Asociația Micului Business din Moldova s-a declarat nemulțumită de proiectul de lege înaintat de Guvern Parlamentului R. Moldova, în privința activității de patentar. Președintele Asociației, Eugen Roșcovan a spus că, în procesul de negociere cu Prim-ministrul R. Moldova, s-a ajuns la alte înțelegeri decît cele cuprinse în proiectul de lege.

Grigore Cobzac a sesizat CC

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac, a depus la Curtea Constituţională sesizarea PAS privind verificarea constituționalității Decretului Președintelui Nicolae Timofti, din 8 decembrie, privind numirea lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General.

Întrevederea Violetei Ivanov cu Simone Giger

Președinta Comisiei administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice a Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov a avut o întrevedere cu Directoarea Biroului de Cooperare al Elveţiei în Moldova, Simone Giger. Părțile au efectuat un schimb de opinii privind reforma administrației publice.

CSJ a respins recursurile avocaţilor diasporei

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins recursurile avocaţilor diasporei, care contestaseră decizia Curţii de Apel (CA). Anterior, CA a considerat neîntemeiate plîngerile reprezentanţilor diasporei că l-i s-a încălcat dreptul la vot.

Biroul politic al PL i-a retras susţinerea lui Anatol Şalaru

Biroul politic al PL i-a retras susţinerea politică ministrul Apărării, Anatol Şalaru pe motiv că acesta ar fi comis mai multe acţiuni în vederea scindării fracţiunii parlamentare a formaţiunii. Ministrul a calificat drept nefondate acuzaţiile aduse.

Sursa: Almanahul politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...