[ X ]
Breaking news7 Decembrie 2017 16:21

Vlad Plahotniuc, în SUA: „Viitorul Moldovei este în Europa”

Preşedintele democrat, Vlad Plahotniuc, a avut la Washington, SUA, două noi întâlniri – cu congresmanul Michael McCaul din Texas și cu congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, ambii congresmani sunt membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, iar în plus Michael McCaul este preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă, în timp ce Joe Wilson este membru al Comitetului pentru Servicii Armate.

„Cele două întrevederi au fost dedicate subiectelor privind reformele interne, precum şi aspectelor de securitate pentru Republica Moldova. Congresmanul Michael McCaul şi-a manifestat îngrijorarea faţă de propaganda rusă în Moldova şi în alte ţări europene, exprimându-şi de asemenea sprijinul pentru eforturile ţării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american şi-a afirmat susţinerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană. Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluţii din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova şi pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România şi a spus că va susţine proiectele energetice ale ţării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova”, se spune în comunicat.

Potrivit PDM, Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre reformele realizate în ţara noastră – atât cele privitoare la instituţiile statului, cât şi cele legate de economie şi mediul de afaceri. „El a vorbit de asemenea despre eforturile Republicii Moldova de interconectare energetică cu Uniunea Europeană pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar şi despre progresele recente din dosarul transnistrean. Liderul Coaliţiei de guvernare a reafirmat în acelaşi timp dorinţa ţării noastre de a continua parcursul european: „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele şi vom merge înainte spre Vest”. În finalul discuţiilor, Vlad Plahotniuc a adresat congresmanilor americani invitaţia de a vizita Republica Moldova”, se mai spune în comunicat.

La întrevederile cu congresmanii Michael McCaul şi Joe Wilson au participat, alături de Vlad Plahotniuc, vicepreşedintele democrat Andrian Candu şi preşedintele PPEM Iurie Leancă.

Andriana Cheptine 

f66ac8235758b4e8fffe210489afe831 4c119e7d13260050041a456524f827f3

Sondaj

  • Cine are nevoie de presă liberă în Moldova?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...