[ X ]
Exclusiv7 Decembrie 2017 09:00

(ACUM UN AN) Desemnarea lui Eduard Harunjen la funcţia de Procuror general

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întîmplat pe 7 decembrie 2016.

Discuţia telefonică a lui Nicolae Timofti cu Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a avut o discuție telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de păreri pe marginea situației social-politice din România și Republica Moldova, inclusiv despre procesele electorale din cele două țări.

Întrevederea lui Vladimir Voronin cu Masanobu Yoshiitr

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii, cu care a discutat situaţia politică şi social-economică din Moldova, dar şi perspectivele cooperării moldo-nipone.

Proiectul Bugetului Parlamentului a fost aprobat

Proiectul Bugetului Parlamentului pentru anul 2017 a fost aprobat de Biroul Permanent. Potrivit proiectului, bugetul era estimat la 127 334,8 mii de lei.

Desemnarea lui Eduard Harunjen la funcţia de Procuror general

Eduard Harunjen a fost desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor la funcţia de Procuror general al RM, după ce a cîştigat un concurs în acest sens. El a fost propus pentru confirmare în funcţie Preşedintelui RM.

Conferinţa deputaţilor socialişti

Deputații socialiști au catalogat reforma sistemului de pensii, aprobată de Guvern, drept „un proces de genocid social”. Despre aceasta ei au anunțat în cadrul unei conferințe de presă.

Şedinţă la Guvern în domeniul transporturilor

Priorităţile de modernizare a infrastructurii transporturilor şi politicile de stat ce urmează a fi promovate de Guvern pe acest segment au fost discutate în cadrul unei şedinţe comune a reprezentanţilor administraţiei publice centrale şi a echipei de experţi ai instituţiilor financiare internaţionale. Reuniunea a fost prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Decizii importante ale Guvernului

Executivul a aprobat două decizii privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordurilor Financiare, din cadrul Instrumentului European de Vecinătate (pentru Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014 – 2020 şi pentru Programul Operaţional Comun România – Moldova 2014 – 2020), încheiate între Guvernul Republicii Moldova, Comisia Europeană şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România.

Sursa: Almanahul Politic al Republicii Moldova – 2016

Sondaj

  • Cine are nevoie de presă liberă în Moldova?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...