[ X ]
Breaking news23 Noiembrie 2017 10:55

PL: „Membrii PSRM din CMC să-și dea demisia”; PSRM: „Beți câte oleacă de ceai și știți ce să faceți”

Chiar dacă referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primarului General al municipiul Chișinău s-a desfășurat duminica trecută, liberalii și socialiștii, în debutul ședinței Parlamentului, au făcut un schimb de replici în acest sens.

După cum informează TRIBUNA, deputata liberală Alina Zotea a felicitat și a mulțumit chișinăuienilor care nu au ieșit la referendumul organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

„Să le spun că, practic, au acordat a patra oară votul de încredere pentru Dorin Chirtoacă. Fac o propunere ca, acei care au organizat acest referendum ilegal să întoarcă în bugetul de stat 9 milioane lei, iar membrii care se află în CMC să-și dea demisia. Este rușinos. Dragi chișinăuieni, vă felicit”, a precizat Zotea.

În replică, deputatul socialist Grigore Novac a mulțumit liberalei pentru că le-a oferit posibilitatea de a comenta această situație.

„Noi, desigur, vrem să vă amintim că mulți din această sală în 2010 au fost protagoniștii altui referendum, la acel referendum s-au cheltuit circa 37 milioane de lei, care încă apropo nu i-ați întors. Conform rapoartelor Curții de Conturi, anual Primăria mun. Chișinău are încălcări de circa 300 milioane de lei. La fel, conform raportului CNA, Primăria mun. Chișinău e în topul celei mai corupte instituții, la fel țin să vă amintesc Alina Alexandrovna că datoriile externe ale Primăriei mun. Chișinău sunt de circa 4 miliarde de lei. Timp de 10 ani au fost distruse circa 300 hectare de spații verzi, iar prejudiciul este exprimat la 3 miliarde de lei. Dacă le punem pe toate împreună, apoi voi, cei care ați furat Primăria asta timp de 10 ani, trebuie să mai vindeți ceva ca să întoarceți totul înapoi. Mai mult ca atât, referendumul a fost un exercițiu democratic oferit cetățenilor. Adevărul doare. Primăria mun. Chișinău, în continuare, a rămas capturată, iar cei care a pus-o tavă altor actori politici –  să-și asume responsabilitatea”, a punctat deputatul.

Totodată, Novac a mai spus că, PSRM consideră că în cazul dat au avut de pierdut chișinăuienii și nicidecum actorii politici.

„Doare, doare. Dacă voi, liberalii, credeți că o să vă întoarceți la Primărie, nu știu, mai puțin probabil, cel mai probabil – Dorin Ivanovici se va întoarce la vreun penitenciar. Sperăm, cel puțin, că justiția își va face meseria în această țară. Voi, stimați colegi, din sectorul de dreapta, beți câte oleacă de ceai și știți ce să faceți”, a conchis Novac.

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la următoarele alegeri parlamentare?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...
Politica online