[ X ]
Important20 Noiembrie 2017 17:00

OPINIE: O demisie a primarului Dorin Chirtoacă ar fi rezolvat mai multe ecuații

E aproape clar că primarul suspendat Dorin Chirtoacă va rămâne în această postură până la următoarele alegeri locale generale, adică până în 2019. Despre aceasta scrie, pe blogul personal, jurnalista Elena Robu, care vine cu o analiză a referendumului eşuat de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Ea crede că „a fost o înțelegere tacită între PSRM și PD ca acest referendum să nu treacă și în felul acesta să poată controla și mai departe primăria Chișinăului” şi susţine că eşecul referendumului a fost un cadou pentru Vlad Plahotniuc, liderul PDM.

„O demisie a primarului Dorin Chirtoacă ar fi rezolvat mai multe ecuații și în primul rând ar fi dat peste cap înțelegerea PSRM-PD. Dar nu s-a întâmplat așa? De ce? Poate e vorba de orgolii, poate de ignoranță, poate de șantaj. Liberalii cu siguranță cunosc răspunsul la această întrebare”, scrie ea.

Potrivit sursei, „referendumul ar fi deschis calea pentru alegeri anticipate în Chișinău, unde oamenii ar fi avut posibilitatea să aleagă un nou primar în Chișinău”.

„Acum, lucrurile par mult mai simple pentru PD și PSRM și mult mai complicate pentru municipiul Chișinău. În orice caz, singurii perdanți în toată această epopee a referendumului sunt cetățenii capitalei. Asta se va vedea un pic mai târziu, pentru cei care încă nu au înțeles astăzi. Informația este putere, informați-vă corect!”, notează jurnalista.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...